A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Проведення локального аналізу.

Дата: 23.07.2019 10:04
Кількість переглядів: 856

       У червні –липні поточного року фонд «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), громадська організація «Наше поділля» (Вінниця) та громадська організація «Точка доступу» (Каматорськ) за підтримки Національного фонду в підтримку демократії відібрала учасників з Високівської ОТГ до участі у навчальній програмі «Успішні локальні громади». Програма передбачає участь у циклі тренінгів, виконання командних  завдань і можливість отримання фінансування на реалізацію свого проекту в рамках конкурсу міні грантів.

Фото без опису         Під час  навчального етапу проекту команда визначила тему для дослідження -місцевий парк -пам'ятка Високівський . Так як парк знаходиться в центрі села, поблизу гімназії та амбулаторії загальної практики сімейної медицини з денним стаціонаром  він є чудовим місцем відпочинку та спілкування різних вікових категорій населення, але не являє собою комфортну зону так як на даний час в парку немає жодної лавки та  сміттєвих баків, а також в зв’язку з природними явищами чимало дерев було знищено і  парк потребує нових насаджень.

З метою дослідження обраної теми команда  провела локальний аналіз, метою якого було:

- виявити ступінь активності

-готовність влади вислухати думку мешканців та співпрацювати щодо вирішення виявлених проблем

В процесі проведення локального аналізу проводилося дослідження громадської думки. Шляхом опитування через анкетування –методом Висячі питання».У опитуванні взяли участь 70 мешканців громади . Із них 25% - люди похилого віку, 30% -молодь, (учні ,студенти) ,45%-люди працездатного віку . Із них 44 жінки та 26 чоловіків.

     Проведений локальний аналіз виявив першочергові завдання , які можна було б заповнити з користю для громади. Останнім завданням команди було підведення підсумків, домовленість з представниками органів місцевого самоврядування і подання сільському голові узагальнених пропозицій мешканців с.Високого, що і було зроблено.

Фото без опису

  Пропозиції, надані до сільської  ради:

- встановлення лавок в парку в кількості 6 штук
 -втановлення сміттєвих баків- 6 штук

- посадити щонайменше 20 різновидів  дерев .

Надалі триває робота по написанню грантової заявки…

 


 



 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора