Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

У Житомирській області Мінрегіон та міжнародні експерти проведуть публічні консультації з розробки стратегій розвитку регіонів

Дата: 06.08.2019 17:40
Кількість переглядів: 795

Фото без опису

05.08.2019

Житомирський ЦРМС

У Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Закарпатській, Кіровоградській, Черкаській та Київській областях Мінрегіон та Національний Демократичний Інститут міжнародних відносин проведуть консультації з розробки стратегій розвитку регіонів.

2 серпня 2019 року Мінрегіон та Національний Демократичний Інститут міжнародних відносин підписали Меморандум про співпрацю у проведенні публічних консультацій та заходів в процесі розробки Державної стратегії регіонального розвитку та регіональних стратегій розвитку на період 2021-2027 років.

Про це повідомляється на сайті Децентралізація.

«В регіонах триває підготовка нових стратегій розвитку. Ми чекаємо, що це будуть сучасні і дієві інструменти, а не формальні документи. Важливо, щоб нове обласне керівництво розуміло значення цієї роботи, серйозно поставилося до питання стратегічного розвитку територій. Але для того, щоб створити якісну стратегію, важливо говорити не лише з місцевими органами влади, треба залучати до діалогу бізнес та громадські організації, які інколи знають про проблеми і перспективи регіону більше, ніж місцева влада. Тому формат публічних консультацій ми вважаємо доречним і всіляко сприятимемо таким діалогам на місцях. Ми очікуємо, що в результаті цих заходів в пілотних областях громадськість і підприємці відчуватимуть, що вони залучені до розвитку регіону, матимуть бажання допомагати місцевій владі реалізовувати важливі проекти регіонального розвитку», - сказав В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Фото без опису

За умовами меморандуму, публічні консультації з розробки регіональних стратегій розвитку на 2021-2027 роки мають відбутись до кінця жовтня 2019 року. Також міжнародні експерти сприятимуть проведенню таких консультації й з розробки нової Державної стратегії регіонального розвитку.

«Публічні консультації – це порівняно новий інструмент для України, але у світі його давно й успішно використовують, як один з механізмів залучення громадян до прийняття рішень. І ми готові ділитися з вами найкращим досвідом. Допомагатиме нам у цьому зокрема Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут «Республіка», яке вже має досвід проведення публічних консультацій у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України», - зазначила Натія Джикія, директорка Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні.

Фото без опису

Нагадаємо, що у квітні відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії регіонального розвитку Житомирської області до 2027 року, до складу якої входять понад 20 голів об’єднаних громад, директор та радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора