Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Обізнаний значить озброєний

Дата: 09.08.2019 16:15
Кількість переглядів: 718

?????????»?????° ?????? Sergii Romanovych.

 

Обізнаний значить озброєний.

 

Сьогодні Житомирський ЦРМС став майданчиком для проведення круглого столу на тему: "Реформа децентралізації влади: поточний стан та подальші кроки впровадження" з метою обговорення з новообраними народними депутатами проміжних результатів та перспективи впровадження реформи децентралізації влади.

Протягом 5 годин поспіль разом з колегами-радниками та головами об'єднаних територіальних громад ми розповідали народним обранцям про:
 - Програму для України з розширення прав та можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. Роль та завдання Житомирського ЦРМС.
- Стан та перспективи впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в Житомирській області. Проблеми, виклики та перешколи, які з'являються на шляху впровадження реформи.
- Нова регіональна політика, розробка обласної та місцевих стратегій розвитку, державна підтримка у вигляді ДФРР, субвенції на соціально-економічний розвиток та інфраструктурна субвенція. 
- Освітня та медична реформи. Проблематика малокомплектних шкіл, комплектування кадрами закладів охорони здоров'я.
- Розвиток людського потенціалу, формування гроадянського суспільства, комунікація в ОТГ, кадрова політика.
- Місцеві фінанси, оптимізація видатків та нарощення надходжень бюджетів об'єднаних громад.
- Розвиток просторового планування.

Ми переконані, що залучення до обговорення новообраних народних депутатів дасть змогу збільшити кількість стейкхолдерів, які підтримуватимуть реформу децентралізації влади та вже найближчим часом проголосують за низку "децентралдізаційних законопроектів", які стануть поштовхом до подальшого розвитку територіальних громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора