A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Високівську ОТГ відвідали гості із Київської області

Дата: 15.08.2019 08:53
Кількість переглядів: 675

Фото без описуДо Високівської ОТГ за досвідом створення громади та її розвитку приїхала ініціативна група мешканців селища Калинівка, що на Київщині. Громадська організація «Право та захист Васильківщини» ініціювала такий навчальний візит для того аби на власні очі побачити життя невеликої сільської громади та знайти аргументи для переконання мешканців сіл та містечок свого регіону.

Фото без опису«Ми хочемо знайти потрібні слова та переконати людей піти на об’єднання. Краще за дієвого та успішного сільського голови нам про це ніхто не розповість тому ми тут», - вважає Дмитро, учасник навчального візиту.

Активісти зорганізувались самостійно, знайшли необхідні контакти та домовились про зустріч. Спочатку сільський голова Микола Бардук, розповів про успіхи громади та показав презентацію про розвиток сіл громади. Далі повів гостей до місцевої гімназії, нової амбулаторії та пожежної станції. Також показав сучасні футбольний та дитячий ігровий майданчики.

«Ми поставили пріоритет – розвиток освіти та транспортної інфраструктури. Сьогодні левову частку задуманого вже вдалось реалізувати. Зараз із Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування готуємо стратегію розвитку», - ділиться Микола Бардук, голова Високівської сільської ради.Фото без опису

За декілька годин група відвідала ключові об’єкти громади та поспілкувалась із мешканцями. Такі візити дозволяють розвіяти всі сумніви стосовно необхідності впровадження реформи децентралізації та допомагають перейти до активних дій.

Нагадаємо, що Високівська сільська рада за підтримки Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування працює над підготовкою Стратегії розвитку громади до 2027 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора