A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Монетизація пільг на житлово-комунальні послуги

Дата: 24.09.2019 17:59
Кількість переглядів: 2237

 

Відповідно до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 17.04.2019р. № 373, з 01.10.2019р. розпочинається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Дія Порядку поширюється на осіб, які мають право на відповідні пільги  згідно із законами, в тому числі з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сімї, який в 2019році становить 2690грн. (учасники війни, діти війни, багатодітні та прийомні сім’ї, будинки сімейного типу, сільські педагоги, медпрацівники, працівники бібліотек та закладів культури, які на пенсії, пенсіонери служби цивільного захисту).

Без урахування доходів пільги надаватимуться особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, ветеранам військової служби та органів внутрішніх справ, ветеранам інших служб та їх вдовам,  чорнобильцям 1 і 2 категорій, особам з інвалідністю внаслідок проходження військової служби, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, батькам загиблих військовослужбовців.

Розрахунки сум пільг буде проводитись управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. При визначенні  суми враховується: право на пільгу, відсоток знижки, кількість членів сімї, технічні характеристики  та квадратні метри житлового будинку (квартири) чи опалювальної площі тощо.

Якщо в одному житловому приміщенні право на пільги мають кілька пільговиків, розрахунок суми пільги здійснюється одному із таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки з оплати житлово-комунальних послуг, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків.

Водночас зауважуємо, що пільговик зобов’язаний своєчасно повідомляти відділ пільг про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг (зміна персональних даних, місця реєстрації/проживання, видів послуг, кількості членів сім’ї та інше).

Відповідно до Порядку  паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам автоматично, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.

Для цього управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації щомісяця формуватиме реєстри для виплати пільг для передачі їх Мінсоцполітики. Відпрацьовані реєстри Міністерство надсилатиме АТ «Ощадбанк» та переказуватиме кошти для виплати монетизованих пільг.

 АТ «Ощадбанк» щомісяця інформуватиме пільговиків SMS-повідомленням про надходження коштів від держави, їх використання та залишок.

Разом з тим, за заявою пільговика, поданою до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (каб. 11, 15) до початку опалювального сезону (15 жовтня) або  до початку неопалювального сезону (15 травня), у якій зазначаються виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі.

Таким особам кошти надходитимуть на їх особисті рахунки в             АТ «Ощадбанк» або через АТ «Укрпошта».

У такому випадку пільговики зможуть зняти кошти з власного рахунку у будь-який зручний час та самостійно щомісяця розраховуватись за комунальні послуги.

 

ЗВЕРТАЄМО  УВАГУ !!!

Отримувачі пільг повинні звернутись до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації відділ пільг (каб. 11, 15), телефон 4-17-04, 4-13-31 за адресою: смт Черняхів вул. Гречка, 35          до 15 жовтня 2019року.

Для уточнення інформації при собі мати такі документи: довідку про склад сім’ї та адресу зареєстрованого місця проживання, паспорт, свідоцтво про народження, ідентифікаційний номер пільговика та членів сім’ї, на яких поширюються пільги, пільгове посвідчення, особові рахунки на газ, електроенергію, інформація про загальну та опалювальну площу будинку (квартири), для готівкової форми виплати – заява та реквізити поточного рахунка, відкритого в АТ «Ощадбанк».

Додаткову інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації відділ пільг (каб. 11, 15) за адресою: смт Черняхів вул. Гречка, 35, телефони 4-17-04, 4-13-31.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора