A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Історії громад – 2019: Високівська об’єднана територіальна громада

Дата: 25.09.2019 11:37
Кількість переглядів: 1121

Мешкаці Високівської ОТГ розказують про найбільші здобутки та успіхи своєї громади в інфраструктурі, фінансовій сфері, сільському господарстві тощо.

Фінансовий портал Maanimo проводить масштабний проект «Історії громад: успіх-2019», присвячений реформі децентралізації. Ми хочемо розповісти найцікавіші історії успіху українських ОТГ і сьогодні публікуємо історію успіху Високівської ОТГ, що в Житомирській області.

Рішенням Житомирської обласної ради № 1571 від 14.08.2015 року утворено Високівську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Високе Черняхівського району Житомирської області,  до складу якої увійшли  села Високе та Осники Високівської сільської ради, села Забріддя та Щеніїв  Забрідської сільської ради та село Городище Городищенської сільської ради. Територія громади займає площу 96,76 кв. км. Населення становить 2508 чоловік.

Бардук Микола Миколайович − сільський голова Високівської об’єднаної територіальної громади, високоосвічений спеціаліст і керівник. Доброзичливий до людей, вимогливий як до себе, так і до підлеглих, користується беззаперечним авторитетом серед жителів Високівської територіальної громади.

Микола Миколайович завжди із властивим йому професіоналізмом виконує в межах наданих йому повноважень Закони України, Укази Президента та постанови Уряду України, рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Наполегливий у досягненні мети, постійно працює над підвищенням свого фахового рівня.

 

Ми були, є і будемо прихильниками децентралізації, тому що з самого початку цього процесу щиро вірили у те, що використовуючи децентралізацію, цим процесом розвитку можна змінити життя громади на краще. Ми відчуваємо ці зміни у своїй громаді.

Для того, щоб усі мешканці об’єднаної громади відчули переваги децентралізації та переконалися, що самоврядування – це реальна можливість вплинути на своє життя, проекти, що реалізуються в ОТГ, розподіляються рівномірно та реалізовуються не лише у центрі громади, а також там, де найбільше необхідні.

До свого розвитку в ОТГ підходимо комплексно. Благоустрій – це важливе питання, але ще важливіше створення необхідної інфраструктури, яка б відповідала вимогам сьогодення, була енергонезатратною та економною.

Якщо дехто ще шукає місце під сонцем, ми його вже знайшли. Головне – ефективно розпоряджатися ресурсами, які в тебе є, витрачати кошти не на заробітну плату апарату, а на розвиток. У нас не працює 30-40 людей, а лише 11. І вони повністю забезпечують функціонування громади.

Наймасштабніший проект 2018-2019 року, адже ми намагаємося йти у ногу з часом, – це створення нового освітнього простору у Високівській гімназії в рамках проекту «Нова українська школа».

Сучасна система відеоспостереження встановлена у Високівській об’єднаній територіальній громаді на Житомирщині. У селах Високе та Забріддя з’явилося 20 відеокамер на перехрестях, біля шкіл, у найбільш людних місцях.

Встановлення LED світильників дозволило громаді економити  на електроенергії у 2-3 рази. Вартість проекту − 1 млн 492,931 тис. грн. 70% коштів виділили з ДФРР, 30 % − із місцевого бюджету. Загалом встановлено 498 світильників у всіх населених пунктах ОТГ − селах Високому, Забрідді, Осниках, Городищі та Щенієві.

Спортивний майданчик зі штучним покриттям побудований у селі Високе в рамках Державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України». Фінансувалося будівництво з державного бюджету України та місцевого бюджету порівну, 50х50.

За кошти державного фонду, які направлені на соціально-економічний розвиток окремих територій, та за співфінансування місцевого бюджету (50% на 50%) встановлено три дитячі ігрові комплекси у трьох населених пунктах громади:  с. Високе, с. Забріддя та с. Щеніїв.

За допомогою фахівців Житомирського Центу розвитку місцевого самоврядування триває процес із розроблення Стратегії розвитку Високівської сільської об’єднаної територіальної громади на період до 2027 року, де будуть конкретизовані плани розвитку на майбутнє.

Джерело: Maanimo

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора