A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Громадські обговорення

Дата: 18.10.2019 12:15
Кількість переглядів: 802

 

                                                    ПРОТОКОЛ

громадських слухань щодо врахування громадських та приватних інтересів під час розгляду пропозицій громадськості при розгляді проекту містобудівної документації: «Детального плану території земельних ділянок розташованих за межами населених пунктів  на території Високівської  сільської ради Черняхівського району Житомирської області з метою розміщення вітрових електричних станцій »

Дата проведення :

17» жовтня 2019 року 

початок : 14.00 год

кінець : 16.00 год

Місце проведення:

приміщення Високівської сільської ради за адресою : вул. Чеська, 46 с. Високе

ПРИСУТНІ:

Учасники громадських слухань у кількості 27 осіб, в т.ч.:

- головуючий –сільський голова  Бардук Микола Миколайович;

- секретар – діловод с/р Дикунець Ольга Володимирівна.

СЛУХАЛИ:

Головуючий Бардук Микола Миколайович доповів, що відповідно до статті 13, пункту 20 частини четвертої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про архітектурну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності, постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», сьогодні проводяться громадські слухання щодо врахування громадських та приватних інтересів під час розгляду пропозицій громадськості при розгляді детального плану території земельних ділянок розташованих за межами населених пунктів  на території Високівської  сільської ради Черняхівського району Житомирської області з метою розміщення вітрових електричних станцій.

Також головуючий Бардук Микола Миколайович ознайомив з порядком денним і регламентом засідання, пояснив присутнім вимоги ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України N 555 від 25 травня 2011 року  зазначивши, що запитання, пропозиції та зауваження мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно — правових актів (тобто по суті сьогоднішнього зібрання). Запитання, пропозиції та зауваження не по суті не розглядаються. Одночасно звернув увагу присутніх що пропозиції до проекту містобудівної документації мають право подавати:

- повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

Порядок денний :

1. Про обрання секретаря громадських слухань, лічильної комісії.

2. Затвердження регламенту громадських слухань.

4. Обговорення проектів містобудівної документації:

5. Запитання до основних доповідачів. Дебати, обговорення.

6. Надання пропозицій щодо проекту детального плану території, голосування учасників громадських слухань за включення принципових зауважень до проекту резолюції.

7. Оголошення резолюції громадських слухань.

Регламент громадських слухань:

1. Доповідь головуючого (Бардук М.М..) – 5хв.

2. Доповідь розробника детального плану території – до 15 хв.

3. Виступи учасників громадських слухань – 3 хв.

4. Обговорення пропозицій – до 15 хв.

5. Голосування – 5 хв.

6. Оголошення резолюції – до 10 хв.

7. Кількість голосів для схвалення - більшість присутніх.

Головуючий Бардук М.М. запропонував обрати секретарем громадських слухань Дикунець О.В. лічильну комісію – Дзюблик В.У.

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 27 , «Проти» - 0 ,«Утримались» - 0

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний і регламент засідання, секретаря громадських слухань - Дикунець О.В. лічильну комісію – Дзюблик В.У.

ОБГОВОРЕННЯ:

Детального плану території земельних ділянок розташованих за межами населених пунктів  на території Високівської  сільської ради Черняхівського району Житомирської області з метою розміщення вітрових електричних станцій » замовник  – Черняхівська РДА, розробник – ПП «ПРОСПЕКТ-ПРОЕКТ».

Бардук Микола Миколайович повідомив, що підставою для виконання проекту слугує Розпорядження голови Черняхівської районної державної адміністрації Житомирської області №103 від 30.05.2019 р. «Про розроблення детального плану території  на земельні ділянки, розташовані за межами населених  пунктів  на території Високівської  сільської ради Черняхівського району Житомирської області». При проектуванні було використано викопіювання з Проектного плану Черняхівського району, а також матеріали геодезичних вишукувань, виконаних у 2019 р. в системі координат УСК-2000, розробник – ТОВ «ЮРЗЕМЕКСПЕРТ».

Розробник детального плану Варчук В.Л. представив проект, доповів про містобудівну ситуацію, планувальні обмеження, санітарно-охоронні зони, проектні рішення, інженерно-транспортну інфраструктуру, ТЕП.

Територія, на яку розроблено детальний план, розташована поза межами населених  пунктів в адміністративних межах Високівської сільської територіальної громади Черняхівського району Житомирської області та складається  з 19 окремих земельних майданчиків загальною площею 6,42 га та 3 ділянки під розташування обладнання розподільчого пристрою РП загальною площею 0,09 га

Бардук Микола Миколайович  поінформував, що за результатами громадського слухання, відповідно до чинного законодавства необхідно прийняти резолюцію громадських слухань.

Ознайомив присутніх з проектом тексту резолюції.

РЕЗОЛЮЦІЯ

1. Підтримати та схвалити проект «Детального плану території земельних ділянок розташованих за межами населених пунктів  на території Високівської  сільської ради Черняхівського району Житомирської області з метою розміщення вітрових електричних станцій » (Розпорядження голови Черняхівської районної державної адміністрації Житомирської області №103 від 30.05.2019 р,). Матеріали детального плану та даний протокол громадських слухань подати на розгляд та затвердження до Черняхівської РДА Житомирської області (відповідно до п. 8 ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

2. Довести зміст цієї резолюції громадського слухання до відома громадськості, а також інших фізичних та юридичних осіб  шляхом оприлюднити текст резолюції на офіційному сайті.

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 27, «Проти» - 0 , «Утримались» – 0

УХВАЛИЛИ:

Погодити текст резолюції.

Головуючий  (підпис існує)  М.М.Бардук

Секретар       (підпис існує)  О.В. Дикунець

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора