A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Земля — це ресурс, який держава передає громадам, щоб вони могли планувати свій розвиток, — Альона Бабак

Дата: 01.11.2019 18:20
Кількість переглядів: 924

 

 

 

Земля має бути ресурсом для розвитку регіонів та громад. Тому що все просторове планування, нове будівництво та інвестиції пов’язані, у першу чергу, з землею. І якщо громади мають право розпоряджатися землею тільки в межах населених пунктів це дуже обмежуючий, стримуючий фактор для їх нормального розвитку.

 

Про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак в ефірі на Громадському радіо.

 

За її словами, Уряд розглядає реформу землі, як ресурс, який держава спочатку передає в громади. І далі вже громада приймає рішення, що вона буде з нею робити.

 

«Для мене питання ринку землі це, у першу чергу, крок держави по передачі землі на рівень громад для того, щоб вони могли планувати свій розвиток і визначати пріоритети. Чи це буде дійсно розвиток сільського господарства, чи хтось почне щось будувати на цій землі не сільськогосподарського призначення. Але так чи інакше бачення сьогоднішнього Уряду та фахівців з децентралізації  таке — територія України повинна виглядати як територія, де одна громада межує з іншою і є так звана повсюдність: громада до громади. І все інвестування, весь економічний розвиток починається знизу, з бачення громадою своїх перспектив розвитку. Тому земля основний ресурс. Якщо ми не будемо цього робити, я взагалі не бачу розвитку», — зазначила Альона Бабак.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора