A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Дата: 03.12.2019 14:51
Кількість переглядів: 634

    У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з обмеженими можливостями.  Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям інвалідів.

   3 грудня вся світова спільнота долучається до вшанування людей з обмеженими можливостями. Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем, захисту прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на тому, що права всіх людей, які мають певні особливості, пов’язані з інвалідністю, – рівні. Для Вас не існує меж у просторі та часі, бо сила вашого духу долає усілякі перешкоди. Вам не страшні будь-які випробування, бо у Ваших серцях живе те найдорожче, за що можна віддати цілий матеріальний світ – це любов і розуміння до тих, хто вас оточує. Ваша мудрість та терпіння навчають нас бути більш суворими та вимогливими до самих себе. Кожен, кого Бог не наділив чимось, що ми сприймаємо як належне, може стати взірцем мужності, наполегливості та непересічної особистості, і кожен з Вас заслуговує на повагу й щире захоплення з боку інших.
У цей день хочемо побажати Вам теплих стосунків з вашими близькими, творчої наснаги, бадьорості духу та міцного здоров’я і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей, та міцної сили волі, що ці можливості породжує. Нехай справдяться всі Ваші бажання, мрії та задуми!

Виконавчий комітет сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора