A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

ПРОТОКОЛ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 17.12.2019 19:58
Кількість переглядів: 1378

ПРОТОКОЛ №1

Громадських  слухань з обговорення проекту  Стратегії  розвитку Високівської сільської об’єднаної територіальної громади

на період до 2027 року

 

 

12 грудня 2019 року                                                                                с.Високе

 

Місце проведення: Високівська сільська рада

Початок : 10:00 год.                           

Присутні: 33 особи

Запрошені : члени робочої групи по розробці  Стратегії розвитку, жителі громади, депутати сільської ради, члени виконавчого комітету.

СЛУХАЛИ : Про затвердження  порядку денного громадських слухань.

ВИСТУПИЛИ : Сільський голова Бардук Микола Миколайович запропонував затвердити порядок денний громадських слухань, а саме:

ПОРЯДОК ДЕННИЙ :

  1. Про обрання головуючого та секретаря громадських слухань.
  2. Про схвалення проекту Стратегії  розвитку Високівської сільської  

     об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року

 

ВИРІШИЛИ : Затвердити порядок денний громадського обговорення (слухання) щодо розгляду проекту  Стратегії  розвитку Високівської сільської об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року

Результати голосування :

Проголосували :  за -  33, проти немає,

                              утримались немає. Одноголосно 

 

СЛУХАЛИ: Про обрання головуючого громадських слухань та секретаря

ВИСТУПИЛИ :

Дикунець О.В. – діловод сільської ради, голова ГО « Надія Високого», яка повідомила про те , що оголошення про проведення громадських слухань  було оприлюднене на офіційному веб-сайті сільської ради, вивішено на дошках оголошень та проінформувала присутніх про те, що для роботи громадського слухання , ведення протоколу та підрахунку голосів необхідно обрати голову та секретаря.

Охримчук В.М. , запропонував обрати Бардука Миколу Миколайовича –Високівського сільського голову – головуючим громадських слухань, Чайку Олену Миколаївну - секретаря Високівської  сільської  ради – секретарем громадських  слухань.

ВИСТУПИЛИ : Бардук М.М. та Чайка О.М. , які оголосили про конфлікт інтересів та відповідно до діючого законодавства участі у голосуванні приймати не будуть.

ВИРІШИЛИ : Обрати Бардука Миколу Миколайовича –Високівського сільського голову – головуючим громадських слухань, Чайку Олену Миколаївну - секретаря Високівської  сільської  ради – секретарем громадських  слухань.

Результати голосування :

Проголосували :  за -  31, проти немає,

                              утримались немає.

Рішення прийнято : Одноголосно 

 СЛУХАЛИ : Про схвалення проекту Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року

ДОПОВІДАЧ : Сільський голова Бардук Микола Миколайович  зазначив цінний унікальний досвід кожного члена робочої групи щодо розроблення Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади , яке  припало  на дуже важливий для органів місцевого самоврядування час, коли реформа децентралізації знаходиться у найбільш активній фазі: до об’єднаних  територіальних громад передається ряд повноважень від державних інституцій, проходить реорганізація функціонування різних сфер діяльності громад.

     Саме тому, в умовах децентралізації та добровільного об’єднання дуже важливо правильно визначити стратегічні цілі розвитку громади, визначити ті завдання , реалізація яких покращить якість  життя її мешканців.

14 серпня 2015 року утворилася Високівська об’єднана територіальна громада в складі 5 населених пунктів. При розробленні Стратегії розвитку робочою групою, враховувалися думки та побажання жителів , активних людей, суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, працівників комунальних закладів, дітей і молоді.

СПІВДОПОВІДАЧ: Воробйов Володимир Миколайович – в.о.старости сіл Забріддя та Щеніїв привітав усіх присутніх і розповів про потребу у прогнозованому та мотивованому розвитку громади, необхідності  розробки Стратегії розвитку Високівської ОТГ та про проведену   роботу над складанням проекту «Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року».

ВИСТУПИЛИ : Сич Наталія Анатоліївна - начальник фінансово – економічного та інвестиційного  відділу Високівської  сільської  ради доповіла, що упродовж року робоча група працювала над розробкою проекту «Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року». Було зібрано великий за обсягом довідковий матеріал, це були статистичні дані, довідковий матеріал від органів державної виконавчої влади та її структурних підрозділів, територіальних структурних підрозділів органів центральної виконавчої влади, власні інформаційно-довідкові матеріали. За результатами такої роботи та опитування 466 мешканців громади та 34 представників бізнесу, було підготовлено соціально-економічний аналіз сільської об’єднаної територіальної громади. Робочою групою напрацьований SWOT-аналіз і SWOT-матриця, визначено Стратегічне бачення розвитку громади, стратегічні і операційні  цілі, завдання та технічні завдання на проекти місцевого розвитку.

Усі напрацювання та проект «Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року» обговорені на п’ятому засіданні робочої групи і рекомендовані до розгляду на громадських слуханнях. Далі доповідач зупинилася  на технічних завданнях на проекти місцевого розвитку, їх є 33.

Добровольська В.В.-  начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності Високівської  сільської  ради, яка зазначила

що проект «Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року»  формувався відповідно до Методики, що затверджена Мінрегіоном і в цілому він може бути рекомендований громадськими слуханнями до затвердження сільською радою.

Чайка О.М.- секретар сільської  ради  подякувала робочій групі за розробку цього документа і висловила впевненість, що він буде служити для розвитку громади і відповідатиме Стратегічному баченню розвитку громади та буде тим документом, за яким будуть плануватись заходи спрямовані на соціально-економічний розвиток громади на перспективу. Також вона подякувала Гергію Федоруку раднику з регіонального розвитку  Житомирського регіонального офісу за надання методичної і практичної допомоги у процесі розробки важливого Стратегічного документа.

ВИРІШИЛИ :

1. Схвалити проект «Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року».

2. Рекомендувати сесії Високівської сільської ради  затвердити «Стратегію  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року» 

Результати голосування :

Проголосували :  за -  31, проти немає,

                              утримались немає.

Рішення прийнято : Одноголосно 

Бардук М.М.  зазначилв, що питання порядку денного розглянуто і закрив  збори громадських слухань з обговорення проекту  «Стратегії  розвитку Високівської сільської  об’єднаної територіальної громади  на період до 2027 року».

 

 

Голова громадських слухань                                               М.М. Бардук

 

 

Секретар громадських слухань                                           О.М.Чайка

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора