A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Про особливості надання пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу у 2020 році

Дата: 27.02.2020 12:51
Кількість переглядів: 2349

Фото без опису

Як і раніше, пільга на придбання твердого палива та скрапленого газу, призначається на календарний рік. Такою допомогою мають можливість скористатися ті сім’ї, які використовують для опалення виключно тверде паливо та балонний газ для приготування їжі. Допомога надається незалежно від площі житла і виплачується один раз на рік у готівковій формі на особовий рахунок в уповноваженому банку або через поштове відділення зв’язку.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Особливості надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі визначені постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» (зі змінами).

Для призначення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики звертаються до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, а у сільській місцевості – до уповноважених осіб, визначених виконавчими комітетами селищних і сільських рад, за зареєстрованим місцем проживання (або за фактичним місцем проживання, якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги за фактичним місцем проживання за рішенням комісій), з відповідною заявою, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.

У разі утворення об’єднаної територіальної громади, заяви пільговиків з необхідними документами приймаються уповноваженими особами в об’єднаній територіальній громаді.

Право на пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу мають, без урахування середньомісячного доходу, зокрема, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС 1 та 2 категорії, ветерани силових структур.

Крім того, за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2020 році-2940,00 грн) право на дані пільги також мають, зокрема, учасники війни, постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії, багатодітні сім’ї, пенсіонери галузей медицини, освіти та культури в сільській місцевості.

Довідково. У поточному році пільги на придбання твердого палива, скрапленого газу надаються у виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива в сумі 2746,74 грн та одного балону скрапленого газу в сумі 274,67 грн на домогосподарство. Зокрема, розмір грошової компенсації на домогосподарство в залежності від розміру пільги, якою особа користується складає :

на тверде паливо:

  • особам з інвалідністю внаслідок війни, пенсіонери галузей медицини, освіти та культури в сільській місцевості – 2746 грн. 74 коп.,
  • учасникам бойових дій – 2060 грн. 06 коп.,
  • учасникам війни і членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, постраждалим від Чорнобильської катастрофи, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, ветеранам силових структур; багатодітним сім’ям – 1373 грн. 37 коп.

на скраплений газ:

  • особам з інвалідністю внаслідок війни – 274 грн. 67 коп.,
  • учасникам бойових дій – 206 грн. 01 коп.,
  • учасникам війни і членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, багатодітним сім’ям – 137 грн 34 коп.

Інформацію взято з сайту Житомирської обласної державної адміністрації: oda.zht.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора