A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Парламент надав податковому номеру на ID-картці таку ж юридичну силу, як має довідка

Дата: 16.07.2020 17:09
Кількість переглядів: 661

Фото без опису

Відтепер українці зможуть підтвердити РНОКПП за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження. РНОКПП (раніше – ідентифікаційний код чи ІПН) на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП. Тож українці зможуть пред’являти один із зазначених документів для надання даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.  Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

 

Це дасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців, – понад 40 мільйонів таких довідок оформлено.

 

Також створено можливості для запровадження е-РНОКПП — податковий номер відображатиметься у електронному вигляді.

 

Довідково. Верховна Рада прийняла зміни до Податкового кодексу України, передбачені законопроектом № 2524. Міністерство цифрової трансформації долучилося до розробки законопроекту в частині підтвердження достовірності реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП). Таким чином, відтепер українці зможуть підтвердити свій податковий номер за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора