A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Новий вид допомоги для осіб, яким виповнилось 80 років і більше

Дата: 11.08.2020 14:53
Кількість переглядів: 568

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 р. № 633 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають право на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд» визначено механізм виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, яким виповнилось 80 років і більше, потребуючим постійного стороннього догляду.    

Для призначення даного виду допомоги необхідно подати в управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання) наступні документи:

  • заяву за формою, затвердженою Мінсоцполітики;
  • декларацію про доходи та майновий стан осіб, для призначення соціальної допомоги, за формою затвердженою Мінсоцполітики;
  • висновок лікарсько-консультативної комісії медичного закладу про потребу заявника в постійному сторонньому догляді;

Інформація про склад сім’ї зазначається заявником в декларації про доходи та майновий стан, а тому довідку про склад сім’ї подавати не потрібно.

Слід звернути увагу, що допомога призначається тільки одиноким особам, яким виповнилось 80 років і більше. Відповідно до ст.1 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» одинока особа – це особа, яка немає працездатних родичів, зобов’язаних за законом її утримати.

Допомога на догляд не призначається особам з інвалідністю, яким відшкодовують витрати на догляд відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а також іншим особам за здійснення такого догляду, яким виплачується компенсація.

Допомога призначається та виплачується з 1 січня 2020 р., незалежно від дати подання заяви.

Розмір допомоги складає 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тобто 685 грн. (1712х40%) щомісячно.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора