A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Конкурс короткометражних аматорських відео “Агенти громадської безпеки” для молоді 14-18 років

Дата: 16.11.2020 11:12
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

Концепція конкурсу короткометражних аматорських відео 

“Агенти громадської безпеки” 

Питання громадської безпеки є особливо актуальним в сучасних умовах. Безпечною є та громада, жителі якої не мають відчуття безпеки та захищеності своїх прав і інтересів. Велика частка жителів громад в Україні не почувається в безпеці навіть у себе вдома, поширеним явищем є дрібна майнова злочинність, висока в цілому криміногенна ситуація. Також необхідно відзначити недостатній рівень розвитку інфраструктури для пересування маломобільних груп та людей із інвалідністю, аварійний стан доріг, неналежне або відсутнє освітлення вулиць та провулків та ін. Для вирішення цієї проблеми необхідна ефективна взаємодія різних інституцій та активна участь жителів самих громад, в т.ч. - молоді. Саме молоде покоління може бути тією рушійною силою, що може з іншої призми побачити шляхи вирішення сучасних проблем з громадської безпеки та соціальної згуртованості. 

Мета конкурсу - підвищити рівень обізнаності молоді (віком від 14 до 18 років) у громадах Житомирської області щодо питань громадської безпеки шляхом їх залучення до участі у конкурсі короткометражних аматорських відео “Агенти громадської безпеки”. 

Організатор конкурсу - НУО “Сучасний Формат” в рамках проєкту «Підвищення місцевої соціальної згуртованості та громадської безпеки у громадах Житомирської області» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Королівства Нідерландів.

 Учасники конкурсу: 

Учасники конкурсу - юнаки та дівчата віком від 14 до 18 років із 7 цільових громад Житомирської області, де діють робочі групі из громадської безпеки та соціальної згуртованості, а саме: Житомирської міської ОТГ, Баранівської міської ОТГ, Новоград-Волинської міської ОТГ, Новоборівської селищної ОТГ, Червоненської селищної ОТГ, Семенівської сільської ОТГ та  Високівської сільської ОТГ.

Участь у конкурсі може бути індивідуальна (1 особа) або ж у складі команди (3 особі). 

 

Вимоги до конкурсних робіт та порядок подання робіт на конкурс:

  1. Робота учасників має бути виконана у формі відеосюжета (до 55 секунд), в якому будуть підніматися безпекові та соціальні проблеми громади. Нижче наводимо перелік тем (даний перелік не є вичерпним і може бути доповнений):

  • громада, безпечна для проживання;

  • загроза коронавірусу;

  • безпека на дорозі;

  • неосвітлені вулиці/провулки;

  • насильство в сім'ї;

  • булінг;

  • інші теми.

  1. Здійснювати зйомку можна на будь-який гаджет (телефони, фотоапарати, камери тощо). 

  2. Структура відеосюжету може бути наступною (це приклад, але учасники можуть запропонувати свій варіант):  заявляємо проблему => розповідаємо про неї => 

пропонуємо шляхи вирішення.

  1. Заповнити АНКЕТУ-заявку та завантажити ВІДЕО-роботу (п.7 Анкети-заявки). 

 Заявки на участь у конкурсі приймаються до 27 листопада 2020 року (включно).

Відео учасників будуть поширені у соціальних мережах (Facebook, Instagram), в тому числі на Facebook сторінці РГГБ у Житомирській області, на Facebook та Instagram сторінках НУО «Сучасний Формат», www.sformat.org – сайті НУО «Сучасний Формат». 

Усі учасники конкурсу отримають сертифікати учасника та заохочувальні подарунки від організаторів. Переможці конкурсу отримають цінні подарунки.   

Часові рамки: 

Старт Конкурсу короткометражних аматорських відео “Агенти громадської безпеки” 

- 13 листопада 2020 року. 

Заявки приймаються до 27 листопада 2020 року (включно). 

Визначення переможців 30 листопада 2020 року. 

Журі конкурсу:

До складу Журі конкурсу входять:

  1. по 1 представнику із 7 Робочих груп із громадської безпеки і соціальної згуртованості, а саме: Житомирської ОТГ, Баранівської ОТГ, Новоград-Волинської ОТГ, Новоборівської ОТГ, Червоненської ОТГ, Семенівської ОТГ та  Високівської ОТГ;

  2. 3 представники НУО “Сучасний Формат”;

  3. 1 представник Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Критерії відбору:

При відборі робіт Журі конкурсу приділятимуть увагу:

  1. На скільки відео розкриває тему, або підняту проблему.

  2. Креативність та оригінальність у подачі інформації.

  3. Хронометраж.

За деталями щодо участі у конкурсі звертатися до Марини Хайнак, директорки з розвитку НУО «Сучасний Формат», (096)627-78-52, mgo.sformat@gmail.com 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора