A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

8-9 травня Україна вшановує День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2021 17:01
Кількість переглядів: 7289

 

День Перемоги - свято і світле, і сумне одночасно. Давайте разом згадаємо і пом'янемо  усіх Героїв Другої світової війни в День пам'яті та примирення - 8 травня та в День Перемоги – 9 травня.

   9 травня є для нас найсвітлішою і найдорожчою датою, в якій воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій великий народ.

  Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства.             Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував  у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

 

У минуле - все далі і далі відходить війна,

Пам'ять тихо горта сторінки…

Обеліски…На них імена, імена,

І роки, і зірки, і вінки.

 

  За участі сільського голови, представників депутатського корпусу сільської ради та старост здійснено покладання вінків та квітів до обелісків  Слави  загиблим воїнам-односельчанам в роки Другої світової війни, пам’ятників загиблим воїнам в роки війни 1941-1945 років, до братських могил ,до могил загиблим в зоні АТО воїнам -землякам  в знак великої шани за подвиг солдатів, що не повернулися з боїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора