A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО НА ЖИТОМИРЩИНІ: ЗАВЕРШЕНО РОБОТИ ІЗ КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ МОСТА

Дата: 31.08.2021 15:28
Кількість переглядів: 998

 

30 серпня за участю голови Житомирської обласної адміністрації  Віталія Бунечка, голови Житомирської райдержадміністрації  Юрія Денисовця та народного депутата України Арсенія Пушкаренко відбулось відкриття одразу двох об’єктів програми Президента України «Велике будівництво» у Старосілецькій та Коростишівській громадах Житомирської області.

Штучна споруда першого об’єкту розташована через річку Тетерів на дорозі Коростишів – Київ-Чоп, біля села Городське. Цей міст забезпечує транспорте сполучення з міжнародною трасою М-06 для жителів сіл Козіївка, Городська та Новогородецьке Старосілецької громади та є частиною альтернативного маршруту, який забезпечує рух транспорту у напряму з Києва до західного кордону нашої держави у випадку тимчасового обмеження руху міжнародною трасою.

Міст через річку Тетерів був побудований на початку 50-х років минулого століття і підтримувати його в належному стані вже було неможливо. А зараз, завдяки програмі «Велике будівництво,  це сучасна капітальна конструкція на палях, занурених у дно річки на глибину до 15 метрів до її скальної основи, яка може прослугувати понад 50 років. Найголовніше те, що споруда стала безпечнішою як для водіїв, так і для пішоходів, адже було облаштовано тротуари вздовж правої та лівої сторін мосту, а також металеве бар’єрне огородження. Загальна вартість проєкту склала понад 33 мільйони гривень.

Не менш важливим є і другий об’єкт програми Президента України «Велике будівництво», а саме ділянка автошляху Коростишів – Кошарища у Коростишівській громаді. Він розташований з іншого боку траси М-06 та має таке саме стратегічне значення для забезпечення альтернативного проїзду у напряму Києва. Автошлях зроблено за стандартами автошляхів другої категорії з багатошаровим покриттям, а це говорить про високу якість дороги.

«Дійсно, зараз будується десятки об’єктів в нашій області і це дуже приємно, але ще більш приємно те, що розбудовується інфраструктура  не лише міста, а й села. Такого результату ми не бачили за всі 30 років нашої незалежності. Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» ми розбудовуємо наше село, наше місто, нашу державу»– наголосив Юрій Денисовець.

Нагадаємо, що це не єдині об’єкти у районі, що реалізується за програмою Президента. Саме зараз тривають роботи ще на одному мосту, який за словами підрядника цілком реально завершити до кінця поточного року.

Інформація з сайту Житомирської РДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора