A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Нові карантинні норми у боротьбі з COVID-19

Дата: 20.09.2021 14:29
Кількість переглядів: 669

Від сьогодні, 20 вересня, по всій території України почали діяти нові карантинні правила.

Відповідно до прийнятої Постанови КМУ від 13 вересня 2021 р. № 954, запроваджено 2 типи внутрішніх COVID – сертифікатів. Запровадження даних сертифікатів дозволить економіці надалі функціонувати й водночас тримати розповсюдження вірусу під контролем, такі COVID-сертифікати використовуватимуться в межах України в разі посилення карантинних обмежень. Отримати їх можна через додаток "Дія" (електронний) або завантажити й роздрукувати через портал (паперовий).

"Жовтий" сертифікат видаватиметься після першого щеплення дводозною вакциною проти COVID-19, терміном 120 днів. Із "жовтим" сертифікатом заклади освіти, розваг, громадського харчування та спортивні зали зможуть уникнути карантинних обмежень у "жовтій" зоні.

"Зелений" сертифікат можна отримати відразу після другого щеплення дводозною вакциною або через 14 днів після щеплення однодозною вакциною проти COVID-19. Він свідчитиме про повний імунний захист і діятиме впродовж 365 днів (1 року). "Зелені" сертифікати дадуть змогу уникнути обмежень у "червоних" зонах. Наприклад, заклади громадського харчування не будуть зачиняти за умови, якщо весь персонал та відвідувачі на 100% мають "зелені" сертифікати.

Вакцинація – це єдиний надійний захист від коронавірусної хвороби та її наслідків. Це швидко, просто та безпечно, а головне – краще, ніж дороговартісне лікування та реабілітація після наслідків перенесенного COVID-19. Це єдиний шлях до подолання пандемії та повернення до звичайного способу життя.

За словами лікарів, всі зареєстровані вакцини — безпечні й ефективно формують імунітет. Дізнайтися більше про вакцини можна на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua

Все, що вам необхідно – це прийти до пункту щеплення та провакцинуватися.

Для детальної інформації щодо щеплення, жителі Високівської громади можуть звертатися до сімейного лікаря Сахненко Наталії Олексіївни, або  до завідуючих ФАПу своїх населених пунктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора