A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Інформація для платників податків

Дата: 13.12.2021 15:14
Кількість переглядів: 1052

Фото без опису

Головне управління державної податкової служби у Житомирській області звертає увагу платників податків, що своєчасна сплата податкових платежів до місцевого та державного бюджетів – це запорука економічного та соціального розвитку окремої територіальної громади та держави в цілому.

Несвоєчасна сплата задекларованих грошових зобов’язань призводить до виникнення податкового боргу, i як наслідок ненадходження коштів до бюджетів ycix рівнів, що у свою чергу гальмує фінансування різних соціальних програм.

Громадяни та фізичні особи - підприємці, які мають незначні суми боргу, а саме до 3060 гривень, можуть i не знати про наявність у них податкового боргу, адже згідно з вимогами cтaттi 59 Податкового кодексу України до зазначеної категорії платників не вживаються заходи стягнення.

Податкова вимога надсилається тільки на суму боргу, що перевищує 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (на сьогодні — це 3060 гривень). Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов'язок погасити податковий борг i можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Саме тому, ГУ ДПС у Житомирській області закликає платників самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань, адже сплата податків це конституційний обов’язок кожного громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора