A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Про реєстр територіальної громади

Дата: 26.08.2022 09:02
Кількість переглядів: 1229

Фото без опису

Реєстр територіальної громади, основна ідея якої спрямована на створення єдиного інформаційного простору та передумов для переходу на електронний документообіг.                                                            

Отже, Реєстр територіальної громади (далі РТГ) — це база даних, призначена для зберігання, обробки та використання інформації відповідно до вимог законодавства України для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Якщо простіше, це інформація про осіб, місце проживання яких зареєстроване на певній території. 

Основним завданням  сьогодення є наповнення РТГ актуальною інформацією. Це надасть можливість перевірити факт реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання особи за адресою в межах нашої громади, адже часто для отримання тієї чи іншої послуги потрібно отримати паперовий документ про підтвердження місця реєстрації. 

Реєстр територіальної громади  наповнюється щоденно. Змінюючи реєстрацію місця проживання, реєструючи місце проживання новонароджених дітей, реєструючи місце проживання особи, орган реєстрації вносить зміни та оновлює дані в Реєстрі.

Проте, залишається відсоток мешканців громади, дані яких змінились: наприклад, змінилось прізвище у зв'язку з одруженням, змінено паспорт громадянина України, але інформація в реєстрі залишилась попередньою. 

Зокрема звертаємо увагу, що відомості про зареєстроване місце проживання малолітніх та неповнолітніх дітей в РТГ майже відсутні. 

В зв’язку з вищевикладеним, рекомендуємо звертатися до сільської ради для внесення, уточнення та оновлення інформації в Реєстрі територіальної громади, особливо відомостей про дітей.

Лише завдяки спільним діям мешканців громади та місцевої влади вдасться повністю наповнити та оновити Реєстр.

 Для отримання консультації про перелік необхідних документів для внесення відомостей до РТГ та роз'яснення норм чинного законодавства пропонуємо звертатися до секретаря Високівської  сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора