A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Впровадження ініціатив з медіаграмотності

Дата: 06.09.2022 14:28
Кількість переглядів: 881

 

У Високівській громаді протягом липня та серпня   впроваджувалися  ініціативи з медіаграмотності.  Проведено  ряд тренінгів з медіаграмотності для учнів двох ліцеїв та осіб старшого віку. Під час зустрічі учасники  на практиці спробували інструменти як правильно орієнтуватися в інформаційному просторі, як аналізувати фотографії, які вони бачать, на що звертати увагу в друкованих матеріалах, як перевіряти інформацію на достовірність у соціальних мережах, як не поширювати в інтернеті те, що тебе зачепило емоційно, але ти не впевнений у його достовірності.

   Отримана інформація допомагає правильно трактувати події в країні, не потрапляти під вплив різних маніпуляцій, до інформаційних пасток, які можуть впливати на вибір людини, поняття ситуації тощо. Особливо це корисно для людей старшого віку, які значно менше знають про сучасні маніпуляції та досі пам’ятають часи, коли всі вірили газетам автоматично.

 Заходи відбувалися в рамках спільної ініціативи активістів Високівської громади та газети «Прапор», підтриманої в рамках проєкту «Разом Краще», після проходження додаткового навчання в сфері медіаграмотності та протидії фейкам і пропаганді.

  Публікація підготовлена в рамках проєкту «Разом Краще» ГО «ІнститутКреативних Інновацій» та Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини в рамках програми Чорноморського фонду регіонального співробітництва за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю автора та ГО і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора