A A A K K K
для людей із порушенням зору
Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Розпочато імунізацію диких м'ясоїдних тварин

Дата: 29.05.2023 08:39
Кількість переглядів: 81

 

Напружена епізоотична ситуація в Україні, щодо сказу потребує дієвих заходів з профілактики і боротьби з цією хворобою. У зв’язку зі стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом природного типу займає пероральна імунізація диких тварин. Відповідно до наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області розпочато весняну кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу .

  Орієнтовна дата кампанії на території  Високівськоїї громади 29.05.2023 р.- 31.05.2023 р. Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов, до охоплення всієї території громади.

При цьому будуть застосовуватись спеціальні принади із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, які безпечні для людей та інших тварин. Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні

Не виділяє вакцинний вірус зі слиною

Безпечна для інших тварин

Безпечна для людини і природного середовища

Стабільна в польових умовах

  Для розповсюдження приманок на території  громади створено  4 групи, до складу яких входять представники  Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, Житомирської обласної  державної лікарні ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, лісового господарства та користувачі мисливських угідь.

Приманки з вакциною розповсюджуються шляхом наземного розподілу принад з вакциною на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах, на території вирубок ,поза територіями населених пунктів.

 Звертаємо увагу населення! Принади цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом  м’ясокісткового борошна , але у разі виявлення брикетів з вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора