Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Щодо щеплень домашніх тварин проти сказу

Дата: 07.07.2023 11:18
Кількість переглядів: 93

 

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  звертає увагу населення стосовно поширенні в країні захворюваності тварин на сказ .   

  Сказ -  надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується враженням центральної нервової системи. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

      Аналізуючи кожний випадок сказу домашніх тварин, можна впевнено сказати, що у більшості  захворювання виникало після контакту з дикими, бродячими або не вакцинованими від сказу тваринами.  

      Вакцинація єдиний  ефективний  спосіб  профілактики сказу, яка є необхідною для всіх собак і кішок. Саме тому  наголошуємо  на необхідності щорічної обов’язкової вакцинації всіх Ваших домашніх улюбленців проти сказу, навіть якщо вони «не виходять на вулицю».  Зауважуємо, що наявність не вакцинованих тварин, це  велика проблема , пов’язана  вона з недостатньою обізнаністю громадян щодо небезпечності сказу для тварин та населення, а також легковажності власників домашніх улюбленців з одночасним непорозумінням щодо необхідних заходів профілактики.                                                                                                      Щеплення проти сказу абсолютно безпечне і ніякого впливу на ріст і розвиток тварини не має.  Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, кошти беруть лише за надання послуги. Для проведення вакцинації Ваших тварин проти сказу Вам потрібно звернутися до ветеринарного спеціаліста, який обслуговує Ваш населений пункт

    Звертаючись до власників тварин нагадуємо про Вашу персональну відповідальність за здоров’я своїх домашніх улюбленців, тому наполягаємо щорічно проводити обов’язкову вакцинацію проти сказу собакам та котам

   Додатково повідомляємо, що власники тварин несуть адміністративну відповідальність у разі відмови спеціалістам Держпродспоживслужби у проведенні домашнім тваринам щеплень проти сказу. Керуючись ст. 37 Закону України «Про ветеринарну медицину», ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення, п. 2.2. інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» громадяни (власники тварин) можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності та оштрафовані на суму від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

         ПАМ'ЯТАЙТЕ! Ваше здоров'я у Ваших руках! Дбайте про нього!

                                                                                     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора