Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування

Дата: 28.08.2023 13:00
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування

та

розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО)

 

1. Повна назва документа державного планування.

«Детальний план території для  будівництва, експлуатації та обслуговування вітрової електростанції на земельних ділянках, що знаходяться за межами населених пунктів Високівської сільської територіальної громади Житомирського району Житомирської області» (далі - ДПТ)

ДПТ  є документом державного планування місцевого рівня, який підлягає стратегічній екологічній оцінці відповідно до аб.2 п.1. ст.19 Закону України «Регулювання містобудівної діяльності». Розділ «охорона навколишнього природного середовища», що розробляється у складі містобудівної документації, одночасно є звітом про стратегічну екологічну оцінку (п.4. ст.2 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

ДПТ розроблено з метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації, визначення параметрів і формування принципів планувальної організації забудови, визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами.

   2. Орган, що прийматиме рішення про затвердженнядокумента державного планування.

   Високівська сільська рада Житомирського району Житомирської області.

   3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

   а) дата початку та строки здійснення процедури

   Громадське обговорення ДПТ та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО) розпочато з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Високівської сільської ради: https/vysokivska-gromada.gov.ua/«28» серпня 2023 року та триватиме до «28» вересня2023 року;

   б) способи участі громадськості

- Надання письмових зауважень і пропозицій:

громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції допроєктуДПТ та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО) на адресу Високівської сільської  ради:12341, Житомирська обл., Житомирський р-н, село Високе, вулиця Чеська, будинок 46 та на e-mail: 904344191@mail.gov.ua.

Усі зауваження і пропозиції, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду. Відповідальний за забезпечення організації розгляду пропозицій (зауважень) –Високівський сільський голова. За результатами розгляду Замовник(Високівська сільська рада) враховує одержані зауваження та пропозиції або вмотивовано їх відхиляє.

- Громадські слухання:

 проводяться відповідно Постанови Кабінету Міністрів України № 555 від 25.05.2011р. Підстава розробки проєкту ДПТ та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО) - рішення Високівської сільської  ради «Про надання дозволу на розробку детального плану території на земельні ділянки, що знаходяться за межами населених пунктів Високівської сільської територіальної громади» № 456 від 19 травня 2023 року. Вимоги до учасників – подання підтверджуючих документів для ідентифікації фізичних осіб та представників юридичних осіб.

   в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань

«28» вересня 2023 року о 10:00 Житомирська область, Житомирський район, село Високе, вулиця Чеська, будинок 46.

   г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

   Високівська сільська рада .

З проєктом ДПТ та розділом «Охорона навколишнього природнього середовища» (звітом СЕО) можна ознайомитись в приміщенні Високівської сільської ради за адресою: Житомирська обл., Житомирський район, село Високе, вулиця Чеська, будинок  46та на офіційному веб-порталі Високівської сільської ради:  https/vysokivska-gromada.gov.ua.

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій

Високівська сільська рада за адресою:12341, Житомирська обл., Житомирський р-н, село Високе, вулиця Чеська, будинок 46 або в електронному вигляді на e-mail: 904344191@mail.gov.ua.

   Зауваження та пропозиції подаються протягом 30 днів з дня оприлюднення повідомлення з «28» серпня 2023 року та триватиме до «28» вересня 2023 року. Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

   д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування 

Високівська сільська рада: 12341, Житомирська обл., Житомирський р-н, село Високе, вулиця Чеська, будинок 46.

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування - не потребує.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора