Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Дата: 08.05.2024 16:59
Кількість переглядів: 61

 

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Таким чином ми приєднуємося до європейської традиції розуміння цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над  нацизмом, нагадування про світову катастрофу, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

 В День пам’яті та перемоги Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. Минуть роки, а в серцях вдячних нащадків не згасне пам'ять про героїчний подвиг українського народу в роки  війни .

Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, який охопив значну частину планети і тривав шість років. Перемога над нацизмом була здобута завдяки неймовірній концентрації всіх сил, взаємодопомозі, консолідації та мобілізації суспільства, солідарності народів і повного перелаштування економічного, політичного й соціального життя в інтересах боротьби зі злом. Ця історія добре ілюструє, в який спосіб спільноти досягають важливих перемог.

Пом’янемо молитвою всіх Захисників нашої Батьківщини, які віддали свої життя за світле майбутнє України. Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили та захищають свободу і незалежність нашої країни.

Світла пам'ять нашим Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора