Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

Чим небезпечне купання у необстежених водоймах

Дата: 21.05.2024 10:43
Кількість переглядів: 83

 

Наближується літо, в спекотні дні багато хто шукає розради біля водоймищ, а дехто, ще з травня розпочинає  «пляжний сезон».  Але щоб  відпочинок не перетворився на трагедію пам’ятайте: купатися можна лише у встановлених місцях, на яких вода і пісок досліджується.   Інші водоймища не пристосовані  до купання: вода в них  може бути джерелом різних кишкових     інфекцій, так як  там не проводяться регулярні дослідження та очищення дна.

       Часто люди забувають про заходи безпеки та купаються в непризначених для цього місцях. Та чистий на перший погляд ставок чи озеро, може виявитися розсадником серйозних захворювань. Купатися треба лише там, де є дозволи. Однак таких місць дуже мало, тож ми шукаємо хоч якусь водойму, де можна зануритися у прохолодну воду. Якщо дозволу на пляжі, де ви знаходитеся, немає, намагайтеся не купатися у водоймі зі стоячою водою Краще, щоб це була річка з течією, а не озерце. У стоячій воді розмножуються і довго-довго живуть безліч бактерій.

  Через забруднену воду можна захворіти на лептоспіроз, може передаватись ентеровірусна інфекція, гельмінтні захворювання. Бувають випадки розвитку гепатиту А, який можна уникнути, якщо випадково не ковтати воду, але це дуже складно, особливо якщо у воді діти.

    Обов’язково дивіться на те, який пісок знаходиться біля вас та на якому ви лежите. Пісок має бути, як мінімум, чистим, світлим. Не варто лежати на вологому піску, адже саме він – місце, де бактерії дуже добре себе почувають. До вас на ньому могла лежати людина з грибковими захворюваннями, чи хвора тварина. Хвороботворні бактерії потрапляють в теплий вологий пісок і якщо не розмножуються, то дуже комфортно себе почувають від декількох годин до кількох діб. Саме так ви можете підхопити усілякі грибкові захворювання. Тому на пляжі, краще за все, носіть взуття. Дітей на пляжі дуже часто вражає стригучий лишай. Його джерелом є тварини. Дитина може захворіти вже просто тоді, коли посиділа на місці, де бігала хвора собака. Тому на пляжі використовуйте покривало так, щоб ноги і голова не торкались піску. А після пляжу обов’язково прийміть душ. Мийте ноги під великим напором води з милом, а потім нанесіть протигрибковий крем.                

  Який би пляж ви не обрали – із дозволом чи без, дотримуйтеся особистої гігієни. Це вбереже вас одразу від декількох проблем.

     Звертаємо  Вашу увагу, що на території  Високівської громади  офіційно визначених, облаштованих місць для купання немає.   

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора