Високівська громада
Житомирська область, Житомирський район

«Уроки стійкості» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської

Дата: 29.05.2024 11:47
Кількість переглядів: 83

 

Для того аби навчити підлітків піклуватися про власне ментальне здоров’я Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» за підтримки Міністерство освіти і науки України розробили рекомендації для проведення уроків з ментального здоров’я – «уроків стійкості» - у закладах загальної середньої (7-11 класи) та професійної (професійно-технічної) освіти.

Фото без опису

Це серія із п’яти тематичних уроків, які проводяться щодня протягом навчального тижня і мають на меті навчити учнів розпізнавати свої емоції та пояснити, що слід підліткам робити, якщо вони не можуть впоратися з ними самостійно. Під час уроків також учні будуть опановувати вправи та техніки самодопомоги.

Смисловим центром цих уроків буде анімований комікс для підлітків «Ден і Рора проти корпорації С». Глядачі разом із головними героями коміксу будуть не тільки переживати карколомні пригоди, але і вчитися, як підтримувати один одного та опановувати техніки самодопомоги.

Переглянути усі серії коміксу можна за посиланням: https://www.youtube.com/playlist...

Це по суті навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форму, щоб органічно, у не менторський спосіб представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров'я.

Навчіть своїх дітей цим нескладним вправам. Своєю чергою, освітяни отримують інструменти для піклування про ментальне здоровʼя дітей, які вони можуть використовувати у своїй подальшій роботі. Уроки можуть бути проведені класними керівниками або іншими педагогічними працівниками (за бажанням) та практичними психологами/соціальними педагогами.

«Уроки стійкості» проводяться в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Міністерства освіти і науки України, в межах «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», що відзначається в травні.

Комікс створений Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської – за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора